Mogelijkheden

Zeeland biedt veel mogelijkheden voor toerisme, zoals het bezoeken van historische steden, genieten van de prachtige natuur, het strand en watersporten. Proef ook de lokale specialiteiten zoals mosselen en oesters. Er is  voor iedereen iets in Zeeland!

Omgeving

Het eiland Schouwen Duiveland is het noordelijkste schiereiland van Zeeland en wordt omringd door de Noordzee, het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Zwemmen, zeilen, duiken, zonnebaden, paardrijden, wandelen op het strand of door de Boswachterij van Westerschouwen en fietsen langs de Zuidkust van Schouwen aan de Oosterschelde. Schouwen Duiveland is dé plek voor een actieve vakantie, een strand en/of watersportvakantie of een heerlijke ontspannende vakantie voor natuurliefhebbers en vogelaars.

Het strand

Het prachtige Noordzee strand loopt van Renesse via Haamstede helemaal tot aan de Stormvloedkering met Neeltje Jans. Heerlijk voor een verfrissende duik en bezoek aan het strand. Maar ook het Grevelingenmeer en de Oosterschelde bieden een keur aan kleine strandjes met zwemplekken en duikstekken.

Het bos of monumentale steden

Boswachterij Westerschouwen is het grootste bos van Zeeland, gelegen aan de kust van Schouwen Duiveland en is absoluut een bezoek waard! Het biedt naast bos, duinen en zandverstuivingen ook een diversiteit aan reeën, damherten, wilde shetlandpony’s en vogels met op de achtergrond het geluid van de branding.
Daarnaast zijn monumentale steden zoals Zierikzee, Middelburg, Veere, Vlissingen en Goes een leuk dagje uit.

een dagje uit

Een dagje uit in Zeeland is altijd een goed idee. Met zijn prachtige kustplaatsen, mooie natuur en leuke attracties is er voor iedereen wel wat te doen.

Zierikzee

Zierikzee is een bijzonder charmante stad met een grootse historie. Dat zie je vandaag de dag nog steeds terug wanneer je er rondwandelt. In het oude stadscentrum kun je ruim vijfhónderd monumenten bewonderen. Dat rijke historische erfgoed zet Zierikzee in de Top 10 van Nederlandse monumentensteden. 

Dwaal door de pittoreske straten vol bijzondere woningen, aanschouw de oude stadspoorten of struin langs de haven en strijk neer op één van de gezellige terrassen.
De haven speelde eeuwenlang een belangrijke rol in Zierikzee. De stad verdiende zowel aan de handel als de visserij. Je kunt niet om de haven heen bij een bezoek aan Zierikzee. Je kunt er langs wandelen, een terrasje pakken, of iets meer meekrijgen over de historie bij Museumhaven Zeeland.

Middelburg

Middelburg is één van de mooiste monumentensteden van Nederland. De stad heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet. Wandel door de straatjes van Middelburg en verwonder je over het culturele erfgoed dat deze stad rijk is!

Middelburg telt meer dan 1200 monumenten. Loop je door het stadscentrum, dan loop je door de historie. Veel gebouwen uit de Gouden eeuw zijn hier bewaard gebleven. Grote pakhuizen, imposante herenhuizen, kerken en fotogenieke pittoreske steegjes. Of je nu komt winkelen, eten of borrelen, je doet het te midden van de geschiedenis.

Veere

Veere is een prachtige historische stad vol met bezienswaardigheden, winkels en natuur. De omgeving van Veere is uitstekend om in te wandelen, fietsen of varen. Aan de jachthaven kan je op een van de terrassen zitten waar je zicht heb op de binnenkomende en uitgaande boten.

Op het Veerse Meer kan je verschillende watersporten beoefenen of genieten van een mooie rondvaart.
Kortom; in Veere hoef je je geen moment te vervelen.

Vlissingen

Vlissingen heeft zich ontpopt tot een moderne en stoere havenstad. Waarin industrieel erfgoed gerenoveerd wordt tot moderne bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld het Scheldekwartier, waar je kan wandelen langs de kade met uitzicht op de mooiste jachten en schepen.

De boulevard van Vlissingen werd in de jaren ‘90 nog geheel vernieuwd. Aan de gehele boulevard zijn verschillende restaurants en terrassen te vinden met prachtig uitzicht op zee Vlissingen heeft een beschermd stadsgezicht en telt zo’n 300 monumenten in het oude stadscentrum. Daarnaast heeft de stad veel kunst in openbare ruimte. De kunstroute leidt langs al deze verschillende kunstwerken verspreid door deze havenstad.

Goes

Goes is een veelzijdige stad. Met bijna 300 winkels is Goes een échte winkelstad. Van grote warenhuizen tot verrassende, kleine boetiekjes. De meeste winkels zijn te vinden in en rondom het sfeervolle historische stadscentrum.

De perfecte omgeving om op zoek te gaan naar bijzondere vondsten. Kijk tijdens het shoppen ook goed om je heen. Je dwaalt door middeleeuwse straten, smalle steegjes en langs monumentale panden.

uit eten "in de buurt"

d’Ouwe Smisse

Restaurant De Wig

Restaurant & Winebar Gris Sec

Ristorante ill gallo

De Zeeuwse hemel

Mi Olivo

Brasserie Maritiem

Restaurant 't Oliegeultje

De Heerenkeet

Brasserie De Kaoie

Restaurant Alexander

Uniek en zeker een bezoek waard

Wijngaard De kleine schorre

Kaas boerderij de Stolpe

Proef Zeeland

Proef Zeeland

Strandtenten

Sand & Pepper

Strandpaviljoen Corazon

Beachclub Perry’s

Uit eten "iets verder"

De Brass

32 Eten & Drinken

La Presa

Restaurant nummer 7